SVK Žďársko má nové vedení

„I přesto, že je v předsednictvu relativně hodně nových členů, chci jako předseda plynule navazovat na dobrou práci toho předchozího.“ uvedl nově zvolený předseda Ing. Radek Zlesák.

SVK Žďársko v současné době připravuje odkanalizování místní části Velkého Meziříčí – Olší nad Oslavou, obcí Dobrá Voda a Jabloňov. V místní části Žďáru nad Sázavou – Radonín – již realizace probíhá. Studie se zpracovává pro obce v okolí Křižanova (Horní a Dolní Libochová, Kozlov, Sviny, Kadolec a Kundratice).

„Občané ve větších městech jsou spokojeni s kvalitou vody nebo kanalizací. Chci se zaměřit na odkanalizování nebo vyřešení nedostatku čisté vody v menších obcích nebo místních částech větších měst.“ poznamenal předseda Ing. Radek Zlesák.

Evropské fondy (OPŽP 2021-2027) nabídnou v následujících čtyřech letech řádově několik nižších desítek miliard na odkanalizování a výstavbu nových vodovodů.

„Region příliš dlouho držel prvenství ve vysoké ceně vody a zvlášť v dnešní době vysoké inflace je nutné přijmout všechna relevantní opatření a tím i vyvinout tlak na nižší zvyšování vodného a stočného. Dává smysl instalovat fotovoltaické panely do svých areálů a tím snížit spotřebu elektrické energie.“ uzavřel předseda Zlesák.

Ing. Radek Zlesák, předseda předsednictva, tel.: 723 929 870